Tarinoita tapahtumista

Matkakertomuksia ja muita tarinoita eri tapahtumista viime vuosilta

Matkaraportti: LoPan T06 Alandia cupissa

18.09.2017

Joukkueen 14 pelaajaa lähtivät matkaan aamuvarhaisella kesäkuisena lauantaiaamuna Turun satamasta. Viking Amorella täyttyi hetkessä nuorista jalkapalloilijoista ja energiaa piisasi koko viiden tunnin laivamatkan ajaksi. Jo menomatkalla pystyi aistimaan tyttöjen loistavan joukkuehengen, kun porukka kahlasi yhdessä läpi laivan leikki- ja pelipaikat, ravintolat ja tax free-tarjonnan. Laivalla sen jo tiesi: tästä tulee hyvä reissu!

Valvojat Elina, Veera ja Janina sekä tytöt majoittuivat Strandnäs-koululla, joka sijaitsi sopivasti pelikenttien vieressä.  Valtasimme nopeasti reviirimme luokkahuoneesta ja pumppasimme ilmapatjat täyteen, minkä jälkeen suuntasimme torille avajaiskulkuetta varten. LoPan 06-tytöistä ja 06-pojista koostunut äänekäs ja värikäs seurue sai ansaittua huomiota osakseen kulkueen matkatessa kohti Wiklöf Holding-Areenaa. Areenalla polkaistiin käyntiin vuoden 2017 Ålandia Cup ja ilmassa oli todellakin suuren urheilujuhlan tuntua!

Sunnuntaina oltiinkin sitten jo jännän äärellä, kun oli ensimmäisten pelien aika. Backebergin pelikentällä kohtasimme MPS:n ja ONS:n -kummatkin meille uusia tuttavuuksia.  Ensimmäinen pelipäivä oli meille hyvästä tsempistä huolimatta tappiollinen. Mutta tyttöjen omin sanoin tappiot voisi tiivistää lyhyesti lauseeseen: ”Välii!”  Pääasia, että iloinen mieli ja hymy eivät hyytyneet missään vaiheessa. Maanantain peleissä draivi kiihtyi, kun onnistuttiin takomaan voitto PIF:istä ja keräämään tasapisteet pelistä RiPS:iä vastaan. Tiistaina huippuvireessä ollut joukkueemme otti voiton ensimmäisestä kansainvälisestä pelistään ruotsalaista AIK:ta vastaan. LePa-LoPa kääntyi täpärästi leppävaaralaisten 1-0 voittoon. Lohkosijoitus oli lopulta 4., joten jatkopeleissä oltiin! Viimeisessä ottelussa tyttöjen hieno turnaustaival päättyi, kun jouduimme taipumaan kovan ja taitavan Puotikylän Valtin edessä lukemin 4-0. Lopullinen sijoitus 16. parhaan joukossa oli enemmän kuin uskallettiin toivoa ja odottaa!

Turnausmatkaamme mahtui pelien lisäksi myös monenlaista muuta mukavaa touhua ja tohinaa.  Kävimme mm. katsomassa miesten veikkausliigapelin (IFK Mariehamn – JJK), pistimme jalalla koreasti paikallisessa Mariepark-Discossa, uimme meressä sekä vietimme rentouttavan illan Mariebad-kylpylässä. Strandnäs-koululla tytöt saivat uusia ystäviä muiden joukkueiden pelaajista. Vankkumattoman kannattajajoukon LoPa:n tytöt saivat erityisesti FC Reippaan pojista J Viikko oli täynnä tunnetta: hillitöntä naurua, yhteenkuuluvuutta ja onnistumisen riemua!  Paluumatka takaisin kotiin koitti juhannusaaton aattona Viking Gracella. Kokoonnuimme vielä kerran yhteen laivan buffetissa, jossa söimme yhteisen päivällisen. Se oli mukava tapa koota yhteen turnaustunnelmat ennen kuin viikon aikana tiiviiksi hitsautunut kaveriporukka erkani haikein mielin toisistaan. Kotiin palasi väsynyt, mutta onnellinen tyttöporukka kannustusjoukkoineen!

Turnaus todisti sen, minkä ehkä jo tiesimmekin: jalkapallossa ei ole kyse vain pelaamisesta; tässä on kysymys yhdessäolosta, hauskanpidosta ja ystävyydestä! Ålandia Cup jätti mieliimme hyviä ja lämpimiä muistoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Elina Voutilainen, joukkueenjohtaja

VJS-talvisarja 2018

VJS Talvisarjan voitto 25.3.2018 LoPa P08 / Valkoinen !